Uitgroepfriesland.nl

 

Samen leuke dingen doen!

Vaarexcursie Fryske Gea door Nationaal Park De Alde Feanen

Deze 3 uur durende vaarexcursie is extra leuk en extra lang! Dat wordt dus extra genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en aalscholverkolonie in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee het water op en leer over de vele water- en roof-vogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveen-moeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaans-geschiedenis. Onze excursieleider vertelt er graag over.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grootte omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!

Meld je spoedig aan want met dit uitje kunnen ook mensen van buiten de Uitgroep zich aan-melden. De kans bestaat dat de vaarexcursie snel vol zit (er kunnen maximaal 25 personen mee met deze vaarexcursie).

Eventueel na afloop terrasje pakken in Eernewoude.

Kosten: lid Fryske Gea € 7,00, geen lid € 10,00. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: verzamelen om 13:00 uur bij bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Eernewoude.

Bij opgave naam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel lidmaatschap nummer Fryske Gea doorgeven. Binnen een week na opgave krijg je van ons bericht als je mee kan.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.