Samen leuke dingen doen!

Gezellig etentje à la carte bij Indiaas restaurant Jamuna in Leeuwarden

Wat is er leuker dan uit eten gaan? Het is een heerlijke manier om jezelf in je vrije tijd te verwennen.

 

Ga met ons mee uit eten naar de Indiase keuken in hartje Leeuwarden.

Bij restaurant Jamuna zul je de originele Indiase keuken treffen met diverse culturele ken-merken van verschillende regio’s uit India. Deze culturele kenmerken combineren verschei-denheid en het karakter van de Indiase keuken als geheel. We gaan genieten van de echte Indiase atmosfeer met mooie muziek, zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers.

In de Westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar “curry’s”. Daarbij word al gauw gedacht aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel ge-rechten in India gekruid worden en hun smaak eraan ontlenen. Het tegenovergestelde is waar. Kerriepoeder zoals wij het kennen wordt in de Indiase keuken niet gebruikt.

In India maakt men zelf veel kruidenmengsels (garam massala) en die verschillen per gerecht en per streek. Vaak wordt het recept alleen overgedragen van moeder op dochter. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is al eeuwen oud. Even oud zijn ook de strenge bereidingsvoorschriften die verschillen naar gelang het klimaat, de streek en de religie die in die streek het meest beoefend wordt.

Nieuwsgierig?  We zien je graag bij Jamuna!  

Voor verdere informatie www.jamuna.nl

Kosten: consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Jamuna Indiaas Reastaurant, Weerd 26-28, 8911 HM Leeuwarden

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.