Samen leuke dingen doen!

Wandelexcursie (It Fryske Gea) bij het Afsluitdijk Wadden Center in Kornwerderzand

We starten deze wandelexcursie om 10:30 uur bij het nieuwe Afsluitdijk Wadden Center en lopen langs de schut- en spuisluizen bij het plaatsje Kornwerderzand. De natuurgids van It Fryske Gea vertelt ons over de historie van de Afsluitdijk en over de vismigratierivier die er straks voor moet zorgen dat de vissen weer vrij heen en weer tussen de Waddenzee en het IJsselmeer kunnen zwemmen. We eindigen na zo’n 1,5 uur weer bij het Afsluitdijk Wadden Center, waar we op het dak kunnen genieten van het schitterende uitzicht.

Binnen kan je hierna ook nog de interactieve beleefexpositie bekijken. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van de klimaatverandering en zeespiegelstijging.

In de voorstelling van Aquavista kun je mee op een rondvlucht door de ogen van de grutto. Je zweeft over het achterland van de Afsluitdijk en het IJsselmeer. Aquavista duurt 15 minuten en een ticket hoorvoor kun je bij de balie afhalen en kost € 4,50.

Na afloop kunnen we nog wat eten en drinken in het inpandige restaurant “SKOM” met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer.

Voor meer informatie zie : www.afsluitdijkwaddencenter.nl

Kosten: € 4,00 voor de excursie, gratis voor leden van It Fryske Gea. De toegang tot het Afsluitdijk Wadden Center is gratis, eventuele kosten Aquavista zijn € 4,50. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Afsluitdijk Wadden Center, Afsluitdijk 1c, 8752 TP Kornwerderzand

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.