Samen leuke dingen doen!

Herfstwandeling (2 x 5km) Callantsoog door de duinen en op het strand

Vandaag staat er een wandeltocht van zo’n 5 km gepland in de duinen van Noord-Holland. Dit zal zijn in het natuurgebied “Zwanenwater” van Natuurmonumenten, vlakbij Callantsoog.

Het wordt een prachtige wandeling door de duinen. Geniet onderweg van orchideeën, vlinders en vogels.

Tijdens deze wandeling in het Zwanenwater kom je ogen tekort. Je wandelt door een prachtig, gevarieerd duingebied met twee grote meren, vele poeltjes, moerassen en bloemrijke graslanden. Vanuit de observatiehutten kun je vogels spotten. Er broeden maar liefst 80 soorten, waaronder een kolonie aalscholvers en lepelaars.

Na deze wandeling gaan we naar het strand voor een strandwandeling, natuurlijk maken we eerst een stop bij een strandpaviljoen. De lengte van deze strandwandeling kan variëren en zal dan besproken worden.

Vertrek om 11:00 uur vanaf Hajé restaurant Afsluitdijk Zurich. Vanaf hier gaan we met de auto carpoolen om gezamenlijk naar Callantsoog te rijden.

Kosten: 1 à 2 euro entree, gratis voor leden natuurmonumenten. Consumpties voor eigen re-kening. En verder de verdeling van de benzinekosten vanaf Zurich.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.