Samen leuke dingen doen!

Dagje Stavoren-Enkhuizen met bezoek Zuiderzeemuseum of knooppunten fietsroute (zelf in te vullen)

Vandaag gaan we een dagje naar het historische stadje Enkhuizen.

Eerst varen we met de comfortabele salonboot “Bep Glasius” van Stavoren naar Enkhuizen, vertrek 10:25 uur. Na 80 minuten varen over het IJsselmeer komen we rond 11:45 uur aan in Enkhuizen. Hier heb je de mogelijkheid om naar het Zuiderzee museum te gaan of te gaan fietsen.

Het Zuiderzeemuseum vertelt het verhaal van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woon-den. Ervaar het dagelijks leven van voor de afsluitdijk en beleef hoe mensen vroeger rond, met of van de Zuiderzee leefden. Dit is te zien in een binnen- en buitenmuseum. Het binnen- museum is de schatkamer van de Zuiderzee. Hier zijn de vaste tentoonstellingen zoals “reis rondom de Zuiderzee” en de Schepenhal te bezichtigen. In het buitenmuseum wandel je over de klinkerstraat en stap je terug in de tijd! Meer dan honderdveertig historische ge-bouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee. Dit alles is een dorp op zich. Regelmatig zijn er demonstraties van de oude ambachten.

Of je hebt de mogelijkheid om Enkhuizen te verkennen, de stad ademt nog altijd de sfeer van de Gouden eeuw uit. Vele prachtige monumentale gebouwen en verdedigingswerken zijn bewaart gebleven. De Drommedaris, het waaggebouw, de Zuiderkerk en het indruk-wekkende stadhuis. De “boerenhoek” een uitbreiding van de stad met nog herkenbare vestigingswallen toont een landelijk karakter met boerderijen en grachten en kleine brug-getjes. Bij het VVV in Enkhuizen heb je de mogelijk een stadwandeling te kopen. Ook heb je leuke terrasjes om wat te eten of te drinken.

Rond 16:45 uur varen we terug naar Stavoren. Waar wij rond 18:10 uur aanmeren. Op de boot is er de mogelijkheid om wat te eten en/of te drinken. Dit kan eventueel ook bij aan-komst in Stavoren.

Kosten: dagretour boot € 16,20 p.p. / dagretour boot met fiets € 8,00 extra p.p. / ticket Zuiderzeemuseum € 17,00 p.p., voor museumjaarkaarthouders is dit gratis. / combiticket dagretourboot en ticket Zuiderzeemuseum € 26,50 p.p.

Tickets kunnen tevens online gekocht worden via de site van veerboot Enkhuizen-Stavoren

Consumpties voor eigen rekening.

Verzamelen: 10:00 uur bij de haven, Stationsweg 7, 8715 ES Stavoren.

Parkeren gratis: Zuiderzee route, Stationsweg (tennisbanen), 8715 ES Stavoren. Vanaf hier circa 10 min. wandelen naar de haven.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.