Samen leuke dingen doen!

Fietstocht vanuit Appelscha

Nationaal Park het Drents-Friese Wold is een heerlijk wandel- en fietsgebied. We fietsen ongeveer veertig tot vijftig kilometer door dit bijzondere grenspark tussen Drenthe en Friesland. 

Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar we zo'n groot aaneengesloten gebied vinden als in het Drents-Friese Wold. Er is een enorme afwisseling, van droge stuifzanden tot natte stukken veen en heide, een ideaal gebied voor natuur- en rustzoekers. 

Afhankelijk van het weer fietsen we een route door bossen, langs het Apemeer en het Olde- en Snoekveen. Via schelpenpaadjes fietsen we langs vele poelen met in totaal acht vennetjes. Men noemt deze route ook wel de Vennentocht. 

Eventueel fietsen we ook nog naar Diever. 

Er is een lange fietstocht van ongeveer 40 km die start om 12:00 uur. Wil je wel fietsen, maar is 40 km te ver? Er is tevens een kortere tocht van ongeveer 20 km, welke start om 14:00 uur. 

Na een mooie dag op de fiets kan er door de liefhebber nog een pannenkoek gegeten worden bij het pannenkoek restaurant “de Appelsche Hof” in Appelscha.  

Kosten: € 8,50 fietsverhuur, consumpties (zoals pannenkoek eten) voor eigen rekening  

Plaats: Kramer Fietsverhuur, Boerenstreek 12, 8426 BP  Appelscha 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.