Samen leuke dingen doen!

Wandeltocht Oostvaardersplassen bij Lelystad (5 of 10 km)

Vandaag staat er een wandeltocht van 5 of 10 km gepland in de Oostvaardersplassen bij Lelystad.

Vertrek om 10:00 uur vanaf McDonald’s Joure. Vanaf hier gaan we met de auto carpoolen om gezamenlijk naar de Oostvaardersplassen te rijden. Hier zullen we rond 11:00 uur aankomen.

Er is een speciale route waar de hond (aangelijnd) mee mag, maar er zijn ook routes die verboden zijn voor honden. Zie voor verdere informatie : https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/oostvaardersplassen/toegankelijkheid

De oostvaardersplassen is een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden, waterplassen, omringd door bossen: een waar vogelparadijs van internationale waarde. Dat zijn de Oostvaardersplassen.

Ruim 50 jaar geleden schiep de natuur in zuidelijk Flevoland dit uitgestrekte moerasgebied. Ganzen, lepelaars en aalscholvers wisten de Oostvaardersplassen al snel te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. En sinds 2006 broedt zelfs de zeearend er.

In dit vogelrijke moerasgebied werken mens en natuur op een bijzondere manier samen. Zo kom je onderweg heckrunderen, konikpaarden en edelherten tegen. Zij houden met hun gegraas de graslanden op een natuurlijke manier open. En ze vragen op hun beurt ook weer om zorg en beheer.

Ontdek dit vogelrijke moerasgebied en ervaar hoe ieder seizoen weer zijn eigen dynamiek en verassende ontwikkelingen kent!

Kosten : entree gratis, consumpties (horeca Buitencentrum tot 16:00 uur geopend) voor eigen rekening en tevens de verdeling van de benzinekosten van de autobestuurder.

Startpunt: Buitencentrum Oostvaardersplassen, Kitsweg 1, 8218 AA  Lelystad.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.