Samen leuke dingen doen!

Een leuke middag Nationaal Park Weerribben-Wieden: een gebied waar op relatief grote schaal veen is afgegraven om er turf van te maken. Door die veenafgravingen is een landschap met een patroon van smalle sloten en stroken land met natuurlijke begroeiing ontstaan. We varen in ongeveer één uur en een kwartier door het gebied in een (deels open) platbodem (praam). Met dit type boot kan de schipper tot in de smalste slootjes manoeuvreren. Onderweg verteld de schipper over geschiedenis, landschap en natuur van het gebied.

Ca. 14:45 uur: na de vaartocht kunnen we bij het Buitencentrum gezamenlijk ff wat eten en drinken in ‘De Gele Lis’: diverse lunch-achtige gerechten.

Ca. 15.30 uur: voor wie de benen nog wil strekken is er volop gelegenheid om een leuke natuurwandeling te maken. De ‘rode’ route is 3,2 km lang en biedt vanaf ‘het droge’ nog een prachtig beeld van landschap en natuur.

Na de wandeling is het ‘Uitgroep-programma’ afgelopen. Er is naderhand in de buurt zat gelegenheid om nog ff lekker te eten.

Meer info: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/weerribben/varen-door-het-moeras-van-de-weerribben en https://www.degelelis.nl/eten-drinken/

Kosten: € 8,25, consumpties voor eigen rekening.

Plaats :  Buitencentrum Weerribben, Hoogeweg 27, 8376 EM  Ossenzijl

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".