Samen leuke dingen doen!

Dagje naar het Waddeneiland: Ameland Activiteit titel

Ameland: gevormd tijdens de Hubertusvloed van 1287, neutraliteit tijdens de voortdurende schermutselingen tussen de Hollanders en de Friezen, vanaf 1704 eigendom van oranje, in 1872 een tijd verbonden geweest met het vaste land via een lange dam, prachtige commandeurs huizen, bekend van het overheerlijke kruidenbitter het Nobeltje, oktober kunstmaand.

Ook bekend vanwege zijn paardengraf, het ruige duingebied aan de oostzijde het Oerd en natuurlijk in december de viering van het bekende Sûnneklaas voor de eilanders.

Om 09:00 uur verzamelen bij de veerterminal en om 09:30 uur vertrekken wij met de veerboot naar Ameland.

Wij willen er een mooie fietstocht van maken met af en toe een stop bij een strandpaviljoen of terras. Of als je liever wilt wandelen, is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook is er de mogelijkheid om heerlijk op het strand uit te waaien. 

Om 19:00 uur gaan wij weer met de veerdienst terug richting Holwerd.

Kosten: parkeertarief (per dag) € 6,00 - retourticket voor boot € 17,10 - eigen fiets mee op de boot € 10,85 - fietshuur € 9,00 (fiets met 7 versnellingen) - elektrische fiets € 29,00. Consumpties voor eigen rekening. 

Kiewiet fietsverhuur via www.fietsenopameland.nl (bij aankomst op de veerdam van Ameland). Online fiets huren : 10 % korting.

Plaats: haven van Holwerd, Grândyk 2b, 9151 AE Holwerd

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".