Samen leuke dingen doen!

Wandeltocht (7 km) Rijsterbos

Vandaag staat er een wandeltocht van zo`n 7 km gepland in het Rijsterbos. We starten bij het parkeerterrein van `t Mirnser Klif en van hier uit lopen we een mooie route door het Rijsterbos.

Het Rysterbosk is één van de bekendste wandelbossen in Fryslân. Het is een groots wandelbos in het golvende Gaasterland. Majestueuze beuken en eiken houden de wacht over de belangrijkste slagader ‘de Murnserleane’ in het bos.

De immense beuken en eiken vertellen een verhaal in dit bos. De eeuwenoude bomen hebben sinds de aanleg van het Rysterbosk veel meegemaakt. Zo werd het oude landgoed ingezet als tabaksplantage en voor de leerlooierij. Ook verrees er een mooi vredestempeltje in het bos (n.a.v. de overheersing door Napoleon) en kende het bos donkere tijden toen in de Tweede Wereldoorlog 70tal V2-rakketten vanuit het bos werden gelanceerd. Naast de historie is dit bos qua natuur ook heel divers. Van honderden paddenstoelensoorten in de herfst tot prachtige dassenburchten. Je vindt het allemaal in het Rysterbosk!

Kosten: entree voor het bos is gratis. 

Plaats: `t Mirnser Klif, Murnserdyk 46 A, 8573 WP Mirns.

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".