Samen leuke dingen doen!

Ethiopisch restaurant Moseb te Leeuwarden

Restaurant Moseb is een restaurant waar de Eritrese en Ethiopische keuken centraal staat. 

Moseb is een grote platte schaal die op meerdere manieren versiert kan worden door een kleurrijk omhulsel. Eritreeërs staan er om bekend dat ze graag eten met de hele familie, kennissen en vrienden. Daarnaast mag iedereen aanschuiven, ook al is soms het voedsel schaars. 

Het eten bestaat vaak uit stoofpotten en maaltijden die makkelijk zijn op te dienen. Dit zegt niks over de smaak en de tijd die men in het bereiden van het voedsel steekt. Naast dat Oost-Afrikanen houden van gekruid en pittig eten, staat hun keuken ook bekend aan een groot assortiment veganistische/vegetarische schotels. 

De Moseb is dus een grote platte schaal met heerlijk en kruidig eten die centraal staat voor gezelligheid, goede gesprekken en een gevoel van saamhorigheid. Niet alleen met vrienden, maar juist ook met mensen die je niet kent en daardoor juist leert kennen.

Let op : we hebben er voor gekozen om geen voorgerecht te gaan nemen. In het verleden heeft dit vaker tot ergernis geleid. Mensen met een voorgerecht kunnen dan al lekker smikkelen, terwijl de rest uit fatsoen wacht met eten en ondertussen ook trek heeft. 

Kosten: eten en drinken voor eigen rekening. Prijzen conform menukaart. 

Plaats: Restaurant Moseb, Kelders 17, 8911 JC  Leeuwarden 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".