Samen leuke dingen doen!

Wandeltocht (13 km) Beetsterzwaag

Vandaag staat er een wandeltocht van zo`n 13 km gepland in het bos bij Beetsterzwaag.

Het is een prachtige gevarieerde wandeling door bos, heide en langs mooie vennen en het riviertje de Alddjip (Ouddiep). Tussendoor pauzeren we enkele keren, waar we genieten van een mooi uitzicht.

Het eerste restaurant zal na een 10 km aangedaan worden, dus neem wat drinken en eten voor onderweg mee.

Deze route is ook te vinden op: wandelvanuit.nl

Aanwezig om 13:00 uur bij de parkeerplaats van Plus Berkenbosch, aan de Folkertslân/ Molenlaan Beetsterzwaag.

Kosten: entree voor het bos is gratis. Bezoek aan de restaurants onderweg voor eigen rekening.

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Dagje uitwaaien op het Waddeneiland Vlieland

Vlieland is het op één na kleinste Waddeneiland van Nederland. Het wordt ook wel Vliebiza genoemd. Het eiland bevindt zich het meest ver van het vasteland. Vlieland is autoluw, dus auto’s mogen in principe niet mee op het eiland. Alleen de bewoners zelf mogen een auto hebben, die uitsluitend gebruikt wordt om naar het vasteland te rijden. Het gevolg is dat Vlieland heerlijk rustig is, een ideaal eiland om te wandelen en te fietsen. Je hoeft zelf geen fiets mee te brengen, want er worden overal fietsen verhuurd. Vlieland is een en al natuur. Lange zandstranden, bossen en duinen bepalen het karakter van het eiland. In de duinen, maar ook elders op het eiland kun je prachtig fietsen, er is meer dan 30 kilometer aan fietspaden.

We gaan lekker genieten van wat Vlieland te bieden heeft: mooie stranden, prachtige hoge duinen, één karakteristiek dorpje, de cranberry’s die hier volop groeien. Op een (huur)fiets gaan we deze dag het eiland verkennen. En natuurlijk af en toe een stop voor een gezellig terrasje.

Het fietsdag arrangement bestaat uit:                                                                                                    bootticket (2x veerdienst of 1x veerdienst heen en 1x sneldienst terug), huurfiets of bus dagkaart, een attentie van het VVV en 10% korting op de horeca van rederij Doeksen. € 33,50 p.p. te boeken bij www.rederij-doeksen.nl

We verzamelen om 8:30 uur bij de veerterminal van Harlingen en vertrekken met de boot van 9:05 uur richting Vlieland, aankomst 10:40 uur.

Retour mogelijkheden met de boot vanaf Vlieland om 16:50 uur met aankomst Harlingen om  18:20 uur. Of met het sneldienst om 19:10 uur met aankomst Harlingen om 20:00 uur.

Parkeren in Harlingen is op zondag gratis: Bijvoorbeeld: Willemskade naast bierbrouwerij Brouwdok of in het centrum van Harlingen.

Kosten: fietsdag arrangement en eventuele genuttigde consumpties. 

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Jaarlijkse bbq in Feanwâlden

Onze jaarlijkse bbq wordt dit jaar gehouden bij Hotel Eetcafé ‘t Dûke Lûk in Feanwâlden. 

Een gezellig weerzien, lekker eten en genieten in de Friese wouden. 

Dûke Lûk, het van oudsher café heette vroeger “De Halfweg” omdat het precies even ver van Leeuwarden als Dokkum lag. 

Om 18:00 uur starten we met de barbecue ’t Dûke Lûk.

Er is stokbrood met kruidenboter, huzaren- en rundvleessalade, keuze uit 6 soorten vlees, diverse sausen en friet.

Kosten: € 15,00 voor de bbq, overige consumpties zijn voor eigen rekening.                                                (niet-leden betalen € 21,00 voor de bbq)  

De uitbater heeft aangegeven dat er niet per persoon betaald kan worden. Je houdt daarom zelf je genuttigde consumpties bij en rekent de bbq en genuttigde consumpties contant af bij de organisatie.

Plaats: Hotel Eetcafé ‘t Dûke Lûk, De Wâl 13, 9269 RA  Feanwâlden

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN"

Dagje suppen of kanovaren

Vanuit de Leyen in Rottevalle gaan we een middag suppen.

Het is de bedoeling om er een beginners les bij te doen, om te leren hoe je het suppen het beste kan doen.

Bij de Leyen is het lekker ondiep, zodat iedereen in het water de grond onder zich voelt wat een vertrouwd gevoel geeft.

Kosten zullen ongeveer een 20 euro zijn. Voor 75 minuten suppen, les inbegrepen. Hierna kun je eventueel nog langer suppen voor een kleiner bedrag. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Paviljoen de Leyen, Bildreed 3, 9221 SJ  Rottevalle.

Verzamelen om 14:00 uur of eerder. Er is een mooi grasveld en strand aanwezig.

Mocht het suppen niet doorgaan, dan is het de bedoeling om eventueel te gaan kanovaren.

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Rondvaart met een authentieke vissermanaak LE50 in Lemmer

Wie in Lemmer is, moet eigenlijk even het water op. Ga mee voor een bijzondere beleving. Een rondvaart met een Lemsteraak: de LE50.

Leun achterover en ontspan terwijl de LE50 door de Lemstersluis zeilt voor een prachtige zeiltocht in de Lemster baai van het IJsselmeer.

Let op: er is plaats voor 12 personen, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Kosten: € 15,00 per persoon.

Plaats: centrum Lemmer, Oudesluis 8-12

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Bezoek aan de BB bunker te Grou

In Grou (gemeente Leeuwarden) ligt een zeer bijzondere commandopost uit de tijd van de Koude Oorlog. Deze bunker is ingericht met vier commandoposten.

Bij het maken van de plannen voor de bouw rond 1965 is ervoor gekozen om op deze locatie een gecombineerde commandopost te bouwen. Dit resulteerde, na een lange periode van voorbereiden, in 1967 tot de officiële ingebruikname van deze unieke commandopost in Grou.

Kosten: toegang museum € 5,00.

Plaats: Commandopost Grou, Burstumerdyk 1, 9001 ZC  Grou

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Etentje bij eetcafé de lachende koe te Leeuwarden

Sinds 2 februari 1999 heeft eetcafé de Lachende Koe zijn deuren geopend in Leeuwarden. Het eetcafé is geliefd om de vriendelijke en gemoedelijke huiskamersfeer die er heerst, de goede prijs-kwaliteit verhouding en de uitstekende kwaliteit van de gerechten.

Er zijn op dit moment 3 vestigingen van de Lachende Koe; Leeuwarden, Drachten en Emmeloord. Het zijn gezellige, laagdrempelige eetcafés waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Een leuke avond met lekker eten in een gezellige setting is waar de Lachende Koe voor staat. Het populaire ‘In-Koe-Sief’ menu, waarbij je voor een vast bedrag een twee- of drie-gangendiner van de kaart eet en daarbij onbeperkt fris, tapbier en wijn mag drinken, is een daverend succes.

Voor vanavond hebben we gekozen voor het ‘In-Koe-Sief’ menu van twee gangen, bestaande uit een hoofd- en nagerecht van de kaart. Daarbij onbeperkt fris, tapbier en wijn tot en met het laatste gerecht.

Kosten: € 36,00 voor het ‘In-Koe-Sief’ menu van twee gangen, inclusief onbeperkt drinken tot en met het laatste gerecht.                                                                                                                                                  Er kan alleen met de pin betaald worden.

Plaats: Lachende Koe, Grote Hoogstraat 16-20, 8911 HB  Leeuwarden 

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Luxe high tea bij restaurant ZUID4 food and drinks te Leeuwarden

In Leeuwarden is sinds enige tijd restaurant ZUID4 food and drinks gevestigd. Je kunt er terecht voor ontbijt en lunch, maar er is ook een uitgebreide hapjeskaart. ZUID4 staat voor veelal biologische en lokale produkten en zo vers mogelijk.

Deze middag staat er een luxe high tea voor ons klaar. We kunnen onbeperkt fairtrade thee drinken in verschillende smaken. Er is een vers soepje. Diverse zoetigheden en hartige hapjes, wraps en sandwiches.

Heb je wensen, bijvoorbeeld : vegetarisch, geef dit dan bij opgave door.

Voorafgaand aan de high tea kunnen we nog een wandeling maken.

Kosten: € 19,50 per persoon voor een 2 uur durende high tea.

Plaats: restaurant Zuid4, Zuiderplein 4-6, 8911 AJ  Leeuwarden  

 

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij "LID WORDEN".

Activiteitenprogramma vanaf november 2023 tot en met februari 2024 (winterprogramma)

Vanaf begin november zal het winterprogramma 2023/2024 op de website zichtbaar zijn. Het winterprogramma loopt vanaf november 2023 tot en met februari 2024.

Nieuwsgierig geworden ? Ga een keer vrijblijvend mee ! Meld je aan via de button : "LID WORDEN".

We hopen je te ontmoeten op één van de activiteiten van de Uitgroep Friesland.