Samen leuke dingen doen!

Mexicaans eten in Leeuwarden

Het eerste Mexicaanse restaurant van Friesland is al sinds 1986 in Leeuwarden gevestigd. Er is een gevarieerde menukaart met heerlijke Mexicaanse gerechten (waaronder een ruime keus vegetarische schotels), alsmede diverse grillgerechten. 

Dit alles in een ongedwongen sfeer met een prima prijs/kwaliteitsverhouding. 

Kosten: consumpties voor eigen rekening. 

Plaats: Mexicaans restaurant Yucatán, St. Jacobsstraat 18, 8911 HV  Leeuwarden.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

Wandelen in Gaasterland

Een wandeltocht door een bijzonder gevarieerd en afwisselend landschap in Gaasterland. We gaan ongeveer tussen de 12 en 15 kilometer wandelen. De bedoeling is dat iedereen zelf zijn eigen eten en drinken meeneemt, zodat we onderweg op een geschikte plek kunnen gaan picknicken. Dus neem vooral wat lekkers mee!

Voor degene die zin heeft, is er de mogelijkheid om na afloop nog ergens te gaan eten in de omgeving.

Kosten: geen, consumpties voor eigen rekening.

Start: Wyldemerkwei 1, 8571 GC Harich

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

3 provinciën wandeltocht bij Bakkeveen

In 2018 vindt de 10e aflevering plaats van de 3 provinciën wandeltocht Er is gekozen voor het beekdallandschap ten westen van Bakkeveen. Het gebied tussen Wijnjewoude en Beetsterzwaag. Daar vind je bos, heide, weiland en…. Het Koningsdiep!

De routes lopen wederom door afwisselende terreinen. Ook zullen vele agrariërs en andere privé grondeigenaren hun bijdrage leveren aan de verrassende tocht. Er zijn afstanden voor beginners en gevorderden. Ook mensen die niet mee wandelen kunnen sfeer proeven bij de start/finish plaats Dúndelle.

Elk rustpunt onderweg heeft toiletten en de kosten voor consumpties zijn; koffie/thee €1,50 en soep € 2,00. Bij sommige rustpunten zijn ook broodjes/koek of andere producten verkrijgbaar.

Starttijden:
40 km start tussen 8:15 en 9:00 uur
25 km start tussen 9:15 en 11:00 uur
20 km start tussen 10:15 en 12:00 uur
15 km start tussen 11:15 en 13: 00 uur
10 en 5 km starten tussen 11:30 en 14:00 uur

Kosten: deelname bij voorinschrijving € 6,00 (tot en met 10 mei a.s. 20:00 uur) en deelname bij inschrijving ter plekke € 7,00. Medaille € 1,00. Overige consumpties voor eigen rekening

Plaats: Dúndelle, Mjumsterwei 16, 9243 SK  Bakkeveen.

Men dient zich zelf in te schrijven via de website www.3wandel.nl of ter plekke. In groepsverband zal de afstand van 15 kilometer gelopen worden.   

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

 

Pontjes fietstocht te Eernewoude

We starten dit keer de pontjes fietstocht in Eernewoude. Het ene moment fiets je door het afwisselende waterrijke landschap van het Nationaal park de Alde Feanen en het andere moment passeer je een dorp om vervolgens al fietsend door de weilanden opnieuw te genieten van de natuur.

Door de vele waterwegen onderweg staan vrijwilligers met hun pont klaar om ons naar de overkant te brengen. De pontjes fietstocht heeft een lengte van ongeveer 35 km.

Kosten: huur fiets met versnellingen € 8,50. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Hollema fietsverhuur, Tsjerkepaed 5, 9264 TG  Eernewoude.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

Vaarexcursie Fryske Gea door Nationaal Park De Alde Feanen

Deze 3 uur durende vaarexcursie is extra leuk en extra lang! Dat wordt dus extra genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en aalscholverkolonie in Nationaal Park De Alde Feanen. Ga mee het water op en leer over de vele water- en roof-vogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Daarnaast kent dit grootste laagveen-moeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaans-geschiedenis. Onze excursieleider vertelt er graag over.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grootte omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!

Meld je spoedig aan want met dit uitje kunnen ook mensen van buiten de Uitgroep zich aan-melden. De kans bestaat dat de vaarexcursie snel vol zit (er kunnen maximaal 25 personen mee met deze vaarexcursie).

Eventueel na afloop terrasje pakken in Eernewoude.

Kosten: lid Fryske Gea € 7,00, geen lid € 10,00. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: verzamelen om 13:00 uur bij bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Eernewoude.

Bij opgave naam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel lidmaatschap nummer Fryske Gea doorgeven. Binnen een week na opgave krijg je van ons bericht als je mee kan.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

Kanovaren bij Wolsum

We beginnen bij Kootje bij de brug gelegen aan de Wymerts. Van hieruit varen we langs de diverse hemmen en het oude Middelseegebied. Waar we kunnen genieten van de rust en ruimte die Súdwest-Friesland ons bied, waarna we terug varen naar het Wolsumerketting.

Na de kanotocht kunnen we nog even nagenieten in de theetuin.

Kosten: € 11,00 (kanovaren van 14:00 uur tot 18:00 uur), consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Kootje bij de Brug, Wolsumerketting 5, 8774 PL Wolsum (vlakbij Bolsward).

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

 

Praamvaren en bbq in Oude Bildtzijl

We starten met een drie uur durende adembenemende tocht over het water. Per praam ontdekken we het wijdse landschap en de fantastische uitzichten van het Bildt. De route voert ons langs een gedeelte van de elfstedentocht.

Het is een zeer gevarieerde tocht waarbij we op de zeedijk bij Zwarte Haan even kunnen genieten van het weidse uitzicht over de Waddenzee. De praam heeft een overkapping zodat een regenbuitje tijdens het praamvaren geen probleem is.

Na afloop van de praamvaart staat er een bbq voor ons klaar.

Kosten: € 29,00, consumpties voor eigen rekening

Plaats: Eetcafé Het Graauwe Paard, Monnikebildtdijk 1, 9078 VB Oude Bildtzijl

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

 

Dagje naar het Duitse eiland Borkum

Ga mee over de grens naar het Duitse eiland Borkum. Om 8:45 uur verzamelen we in de terminal van de Eemshaven en om 9:15 uur vertrekken we met de veerboot naar Borkum.

Bij aankomst worden we met een treintje naar het dorp vervoerd (dit zit bij de prijs van het dagretour in). Het maakt Borkum bij aankomst al bijzonder.

Borkum is het grootste Oost-Friese waddeneiland en is kleiner dan Schiermonnikoog. Het eiland heeft één dorp (stad) met circa 5.500 inwoners. Er zijn prachtige witte stranden en je hebt een grote kans om zeehonden te zien. Het bijzondere van Borkum zijn de drie vuurtorens. Voor eventuele extra informatie zie www.borkum.de

Om 17:40 uur vertrekken we weer met de veerboot van Borkum naar de Eemshaven.

Neem je identiteitsbewijs of paspoort mee!

Kosten: parkeren € 4,50 (gehele dag), dagretour € 18,00 + € 3,00 toeristenbelasting, eventueel eigen fiets mee op de boot € 8,00 (retour) of eventueel fiets huren op Borkum. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Terminal Eemshaven, Borkumkade 1, NL-9979 XX  Eemshaven.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

Fietstocht langs het IJsselmeer met twee boot overtochten

We verzamelen om 10.30 uur in Lemmer bij Fietsverhuur Bike totaal Bas2wielers te Lemmer. Hier vandaan vertrekken we om circa 11.00 uur.  We fietsen langs het IJsselmeer naar Stavoren, een afstand van circa 32 km. Hier stappen wij om 14:25 uur aan boord van de veerdienst van Stavoren naar Enkhuizen. Om 15:45 uur meren we aan in Enkhuizen.  Zie voor info:  www.veerboot.info

In Enkhuizen hebben we 2 uur en 15 minuten om de stad te bekijken, het museum te bezoeken of om op het terras te gaan.

We vertrekken om 18.00 uur met de veerdienst van Enkhuizen naar Urk (circa 90 minuten varen. Aan boord is de mogelijkheid om wat te eten en/of te drinken. Zie voor info: www.de-zuiderzee.nl . Om 19.30 uur komen we aan op Urk.

Via het fietspad fietsen we langs het IJsselmeer terug naar Lemmer, een afstand van circa 25 km.  Om ongeveer 21:00 uur zijn we terug in Lemmer.

Kosten: fietshuur vanaf 8,50 euro (fiets met 7 versnellingen), boot Stavoren-Enkhuizen € 16,80 (inclusief fietsvervoer). Boot Enkhuizen-Urk € 15,00 (inclusief fietsvervoer), consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Bike totaal Bas2wielers, Sluisweg 2, 8531 DJ  Lemmer

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.

Dagje zeilen vanuit Goingarijp.

Zin om mee te gaan een dagje zeilen over de Friese meren? We gaan vanuit Goingarijp met zeilboten het Snekermeer op. Genieten van zon, wind en water …

Voor meer informatie zie : www.garijp.nl

Schippers graag tijdig aanmelden, zodat we kunnen bepalen hoeveel mensen er totaal mee kunnen.

Kosten: boothuur € 25,00 per persoon (inclusief zwemvest en waterkaart), consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Watersportcentrum ’t Garijp, It String 7, 8511 AB  Goingarijp (verzamelen om 10:00 uur.

Lijkt het je leuk om een keer mee te gaan? Vul je gegevens in bij LID WORDEN.