Samen leuke dingen doen!

Klimwand Heerenveen

De klimwand  is een eerste kennismaking met de klimsport, het is geschikt voor iedereen. Wil je een keer ervaren hoe het is om naar een hoogte te klimmen? Of wil je lekker sportief bezig zijn maar kan  je (nog) niet zelfstandig klimmen? Dan is dit klimuitje écht iets voor jou.

De klimwanden zijn geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer. Voor de liefhebbers van klimmen op een wand gaan we een workshop wand klimmen van anderhalf uur onder leiding van een instructeur doen. Het gebruik van klimmateriaal en ongevallen verzekering is inbegrepen. Neem wel je eigen sportschoenen mee. Bij opgave graag ook je geboortedatum vermelden, bij Mountain Network is dit, in verband met de verzekering, verplicht. Opgave betekent ook dat je aanmelding definitief is.

Kosten: €15,00 voor anderhalf uur klimmen.

Plaats: Mountain network, Abe Lenstra boulevard 23, ingang Sportstad (parkeerzijde), 8448 JA Heerenveen

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Tweede Paasdag: Wandeling Oldemarkt

Heb je al eens een keer gewandeld in de omgeving van Oldemarkt ? Deze wandeling gaat deels door Friesland en deels door Overijssel. Je kan kiezen uit twee routes:  één van negen kilometer en één van elf  kilometer. De routes zijn uitgezet door www.wandelreijk.nl en zijn duidelijk te volgen door middel van pijlen. Je zult niet alleen over verharde paden lopen maar ook door weilanden en natuur gebieden wat dit landschap zo uniek maakt. Onderweg komen we een voetveer (handbediende pont) tegen en vanaf dat punt kun je kiezen of met de pont terug naar Oldemarkt  of via een lus langs paviljoen Driewegsluis  naar Oldemarkt. Uiteraard maken we bij goed weer een gezellige koffiestop op het terras aan het water.

Kosten: geen, consumpties voor eigen rekening

Plaats: Café Sillehem, Hoofdstraat 110, 8375 AT  Oldemarkt. Tegenover dit café staat het informatiebord van Wandelreijk.

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Grieks etentje Heerenveen

Geen vakantieplannen naar Griekenland ? Voor heerlijk  Grieks eten kan je ook aanschuiven bij Meteora, genoemd naar de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters. Door eeuwenlange  wind- en watererosie  hebben de rotsformaties hun specifieke en moeilijk bedwingbare uiterlijk gekregen in het Noord-Westen van Griekenland.

In dit restaurant  word je welkom geheten met Griekse snaps, de ouzo. Ook daktyla met boter is van het huis. Het driegangenmenu, wat deze avond speciaal voor ons te bestellen is heeft tal van Griekse specialiteiten. Als voorgerecht zou je kunnen kiezen uit  spanakapita en tyropita of toch een huisgemaakte Griekse soep ? Het is moeilijk kiezen uit een van de vele hoofdgerechten. Bijvoorbeeld: lamschenkel, zalm uit de oven in een jasje van tuinkruiden en manuri, moussaka, mezes schotel, souflaki en gyros. Het toetje kan je echt Grieks afsluiten met baklava, kormos, frappo of een wilde bergthee. Nieuwsgierig  geworden na al deze toch voor ons wat vreemde namen ? Schuif dan gezellig aan!

Kosten: Driegangenmenu €22,00 exclusief drankjes. Er kan niet apart afgerekend worden, neem (gepast) contant geld mee

Plaats: Dracht 142, 8442 BZ Heerenveen

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Dierentuin Wildlands Adventure Emmen

Ga je mee op een wereldse safari ? Het voormalige Dierenpark Emmen opende vorig jaar haar deuren en wordt nu  Wildlands  Adventure genoemd. De dieren in het park zijn ondergebracht in het werelddeel waar ze thuishoren. Wandel van Azië naar Amerika en je komt via de dieren in Europa en Australië naar Afrika. Ervaar in Animal Experience de dierenwereld zoals je deze nog nooit hebt ervaren. Een wereld in 3D vol effecten, kleuren, geuren en geluiden. Een wereld waar je actief doorheen moet lopen en waar je ogen, oren en handen tekort komt! Ontdek een prachtige bloementuin, heel veel vlinders, de tempel met een Bengaalse tijger en andere bewoners. Stap in de spannende draaikolk. Dwaal door grotten, mangrove bossen, de onderwaterwereld, en ontmoet nog veel meer bijzonders.

Kosten: Entree Wildlands Adventure € 30,00. Als ANWB-lid heb je korting. Ook zijn er vaak andere kortingsacties. Zie www.Wildlands.nl

Plaats:  Hoofdingang  Wildlands adventures Emmen, Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen. Wil je carpoolen vanuit Friesland geef dit dan bij opgave door, eventueel met telefoonnummer.

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Hemelvaarstdag: Wandeling en high tea Oudega (Sm.)

Vóór de high tea is er voor de liefhebbers  een wandeling van ongeveer twee uur ( 8 km).  We gaan vanaf Ie-sicht over de brug en lopen dan een rondje om de Jan Durkspolder die dan links van ons ligt. Het laatste stuk lopen we langs de Hooidamsloot en komen zo terug bij de brug bij Ie-sicht waarna we aan de High tea kunnen.

Na een aangenaam welkom hebben we de keus uit diverse soorten thee en worden er heerlijke delicatessen geserveerd. De High Tea bestaat uit luxe sandwiches met onder andere gerookte zalm en rosbief, Petit four, bonbons, luxe koekjes,muffins en scones met jam banketbakkersroom en zoete room, soep in een glaasje, een pasteitje met kalfsragout en natuurlijk diverse soorten thee en/of koffie.

Kosten: High Tea €17,50

Plaats: Hotel restaurant Ie-Sicht, Hegewarren 1, 9216 XR Oudega (Sm.)

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Tweede Pinksterdag: fietsen in de Weerribben

Fietsend door het prachtige Nationaal park de Weerribben en de Wieden kom je op verrassende plekjes uit. Tijdens deze tocht van ongeveer veertig kilometer kun je genieten van de mooie natuur en cultuur van de kop van Overijssel.  De route gaat via de Weerribben naar Dwarsgracht, waarna we via het pontje Jonen naar Blokzijl fietsen. Hier stappen we af om een terrasje pakken en al wandelend te genieten van dit mooie,  pittoreske stadje. Vervolgens gaan we weer fietsend een stukje over de Zuiderzeedijk richting het plaatsje Nederland. Ook  het dorpje Muggenbeet vind je in deze omgeving. Vervolgens fietsen we via Kalenberg weer terug naar ons begin punt in de Weerribben. 

Kosten:  Fietshuur vanaf zeven euro per persoon. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: De Gele Lis, Hoogeweg 27a, 8376 EM Ossenzijl

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Wandeling in de Friese Wouden

Trek je wandelschoenen vandaag aan, want me maken een lange wandeling van ongeveer zeventien kilometer door een prachtig coulissenlandschap met houtwallen die dienstdoen als afscheiding. We verzamelen bij paviljoen de Leyen tussen Rottevalle en Eastermar. Hier vandaan wandelen we eerst via de fiets -en zandpaden naar Eastermar. We gaan door het centrum van Eastermar en vervolgen de route via diverse zandpaden. Aan onze rechterkant ligt het dorpje Hoogzand. We vervolgen de wandelroute richting Harkema, waar we uitkomen op de Mûntsegroppe. Deze volgen we een stukje richting Rottevalle  en uiteindelijk terug naar paviljoen de Leyen. Onderweg zijn bankjes en twee uitkijkpunten met uitzicht over De Leijen en de Burgumer Mar waar we gelegenheid hebben voor een gezellige picknick in de natuur.

Kosten: Geen, consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Paviljoen De Leyen, Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle

Aanmelden bij … zie info lid worden.

 

Koud– en warmbuffet Wier

Een leuke lange zomeravond in het verschiet. Gezellig met elkaar kletsen en gaan daarbij lekker eten. Geniet van een heerlijk buffet met o.a. soep, gehaktballetjes, satévlees, nasi, frietjes, warme groenten, diverse salades, stokbrood en kruidenboter en nog meer lekkere gerechten. Het restaurant in gehuisvest in de voormalige stal, wat tevens dienst doet als theeschenkerij, maar bij mooi weer zitten we op het (verwarmde) terras en genieten van de mooie omgeving om ons heen.

Kosten: € 15,50 exclusief drankjes.

Plaats: Theeschenkerij De Brinkhoeve, Gernierswei 19, 9043 VN Wier 

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Zeilen met valken in Langweer

Een dagje zeilen op de Friese wateren. Het aantal schippers bepaalt het aantal deelnemers, schippers graag vroegtijdig opgeven. Voor de overige deelnemers is ervaring niet vereist. We zeilen met valken, open boten, met ruimte voor vier à vijf personen. Door de gunstige ligging zeilen we vanuit Langweer zo in het Friese merengebied. In ieder geval stoppen we onderweg voor een terras. Neem voor aan boord wel wat eten en drinken mee. Gemakkelijk zittende (regen)kleding in verband met opspattend water en sportieve schoenen zijn aan te raden. Het gebruik van zwemvesten is bij de prijs inbegrepen.

Kosten: € 52,50 per valk. Maximaal vijf personen per valk.

Plaats: Bootverhuur De Schakel, Pontdijk 1, 8525 DM Langweer

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Al jaren een topper op ons programma, gezellig met een grote groep mensen barbecueën. Op een bijzondere locatie, pal aan de IJsselmeerkust bij strandpaviljoen de Hege Gerzen. We beginnen met een drankje (niet inbegrepen). Met de laagstaande zon, het strand aan onze voeten en een verkoelend briesje staat alles voor ons klaar: lekkere varkenssaté, shaslick, gekruide karbonade, barbecueworst en een hamburger, alles van de keurslager. Het vlees wordt geserveerd met huzaren- en rundvleessalades, vier verschillende soorten stokbrood, kruidenboter en sausjes. Drankjes zijn exclusief. Vegetarisch is mogelijk, graag doorgeven bij aanmelding.

Kosten: € 10,00. Dit is inclusief een bijdrage van € 7,50 van de Uitgroep. Niet-leden betalen € 17,50.

Plaats: Strandpaviljoen De Hege Gerzen, Liemerige wei 4, 8567 HM Oudemirdum

Aanmelden bij … zie info lid worden.