Samen leuke dingen doen!

Chinees etentje, Heerenveen

Een gezellig etentje in een sfeervolle ambiance voor een huiskamerprijs ? Ga dan mee met het lopende buffet bij Nin-Hou. Je mag eerst kiezen tussen een grote kom Chinese kip- of tomatensoep. Het hoofdgerecht bestaat uit zeven gerechten: babi pangang, tjap thoi met kipfilet, koe loe yuk (deegballetjes gevuld met varkensvlees), kipsaté in saus, diverse kleine loempia’s, foe yong hai en heerlijke gebakken banaan. Daarnaast is er uiteraard nasi, bami en rijst. Krijg je al trek ? De prijs is nog aantrekkelijker. Nadien kan je nog een ijsje bestellen voor € 2,50.

Kosten: € 7,95 inclusief soep en lopend buffet, consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Nin Hou, Lindegracht 29, 8441 GK Heerenveen

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Wandelen bij Lauwersoog en vis eten

Een heerlijke wandeling langs het wad, door bossen en bloemrijke velden. De wandeling volgt een stukje van de waddenzeedijk en het noordelijkste deel van het Nationale Park Lauwersmeer. Het is laat in het jaar, waarschijnlijk zien we veel herfstkleuren en vogels die zich opmaken voor vertrek naar elders. Het is een afwisselende en mooie wandeling van ongeveer zeven kilometer, dat is ruim anderhalf uur lopen. Daarna is het tijd om na te genieten met een drankje, als het meezit misschien wel op het terras. Ter afsluiting van de middag gaan we vis eten bij het als uitstekend bekend staande visrestaurant Sterkenburg.

Kosten: geen, vis en consumpties voor eigen rekening.

Plaats: café restaurant Het Booze Wijf, Strandweg 1, 9976 VS Lauwersoog.

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Spokentocht in Eastermar

Het is dit weekend Halloween, dus er mag weer gegriezeld worden. De Uitgroep doet hier traditiegetrouw aan mee, deze keer in het plaatsje Eastermar. In en rond het dorp wordt dit jaar een spokentocht gehouden. In kleine groepjes van vijf of zes personen ga je een avond vol griezels, spoken en andere enge figuren tegemoet. Het kan soms hilarische tafarelen opleveren en uiteraard erg gezellig met een groepje. Na de tocht kunnen we onze ervaringen delen onder het genot van een drankje.

Kosten: € 6,00, consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Herbergh de Parel, E. M. Beimastrjitte 15, 9261 VG Eastermar

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Escaperoom Rottevalle

Schrijf je wel eens een sollicitatiebrief en wordt je nooit uitgenodigd ? Probeer dan dit spannende spel eens en wie weet wordt jij chef-kok van paviljoen De Kelders. Ga de uitdaging aan ! Paviljoen de Kelders is op zoek naar een zelfstandig werkende chef-kok met passie voor de nieuwste trends op het gebied van voedsel. Paviljoen de Kelders bestaat 10 jaar en is gelegen aan het meer de Leyen. Daarnaast staat het Paviljoen bekend om zijn overheerlijke vlees gerechten. In verband met uitbreiding van het Paviljoen zijn wij dringend op zoek naar een zelfstandig werkende chef-kok. Durf jij de sollicitatie aan! En lukt het jou na 60 minuten het pand levend te verlaten?  Wil je nog een ander spel spelen, als je tussentijds moet wachten op de andere groep ? Dat kan, geef je voorkeur aan bij opgave. Na afloop kunnen we bij het naastgelegen paviljoen De Leijen nog wat gaan drinken.

Kosten: kamer voor maximaal 8 personen € 80,00, escapespel in de wachtruimte € 20,00. Bij opgave kan je voorkeur qua tijd (19.00 uur of 20.30 uur) aangeven. Let op: de deelname voor deze activiteit is beperkt tot maximaal 16 personen. Als je je opgeeft is je deelname definitief. Consumpties voor eigen rekening.

Plaats: Escaperoom De Kelders, Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Een creatief uitje en ook als je minder fantasie hebt, kan je hierbij worden geholpen.

Steigerhout is vandaag de dag bijzonder hip, mede omdat het bij vrijwel alle wooninrichtingen te combineren is. Tijdens de workshop steigerhouten plank pimpen gaan we aan de slag met het decoreren van een plank hout van circa 30 centimeter. Je kan hier met behulp van sjablonen, schoolbordverf en tal van decoratie-materiaal een leuke memoplank van maken, of eenvoudigweg een mooie decoratie!

Kosten: €15,00 cursus en materiaal, inclusief koffie of thee en wat lekkers.

Plaats: De blije Papegaai, Buorren 41, 8493 LC Terherne

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Eten en bowlen in Rijs

Zo vlak voor Sinterklaas een gezellig avondje uit met heel veel inclusief. En speciaal voor de Uitgroep met winterkorting. We beginnen met het uitgebreide buffet: saladebuffet, rauwkost, soep met stokbrood en kruidenboter, diverse vleessoorten van de bakplaat (kipfilet, varkenshaas en biefstuk), rijst met diverse vleessauzen, pasta (macaroni of spaghetti), diverse warme groenten, diverse aardappel garnituren, ijstaartjes en pudding, koffie met bonbons. Hierna mogen de voetjes nog even van de vloer. We gaan vanaf 21:00 uur bowlen in het donker waarbij “black light” installaties de ballen, de kegels en delen van de banen in een spannend licht zetten. Swingende muziek en lichteffecten maken de sfeer compleet. Een uur glowing bowling  om een gezellige avond mee af te sluiten.

Kosten: € 21,95 voor het gehele buffet inclusief bowlen. Overige consumpties voor eigen rekening. Je aanmelding is definitief twee dagen voor aanvang van dit uitje. Het hotel werkt met een kaartjessysteem. Na afloop kan jezelf je menu en drankjes afrekenen.

Plaats: Hotel Gaasterland, Marderleane 21, 8572 WG  Rijs

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Kerstmarkt in Tolbert

Dompel je onder in kerstsfeer en laat je verleiden door tientallen sfeervolle kraampjes met allerlei snuiterijen voor de kerstdagen. Proef en beleef de sfeer op deze overdekte kerstmarkt. Uiteraard nemen we de tijd om ergens gezellig met elkaar iets te drinken en/of te eten.

Kosten: Geen, consumpties voor eigen rekening

Plaats: HJC Manege, Hoofdstraat 53, Tolbert

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Kerstwandeling en spel en etentje in Mildam

Actief, gezelligheid en lekker samen eten. Dat zijn de ingrediënten voor tweede kerstdag als je meegaat met de Uitgroep. Altijd een grote opkomst. Traditioneel maken we op tweede kerstdag een winterse wandeling. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur door de bossen van Mildam. Na de wandeling  gaan we gezellig koffiedrinken met wat lekkers. Wat dacht je van een warme wafel met kersen en slagroom? Tussentijds kan je oud-Hollandse spelletjes spelen om daarna aan te schuiven voor een driegangen diner voor een leuke kerstprijs. We beginnen met een lekker soepje. Vervolgens het hoofdgerecht, zowel koud als warm. Koud: huzarensalade, vissalade, rauwe ham met meloen, boerenachterham met mosterddressing, gerookte makreel, zoute haring met uitjes, stokboord met kruidenboter. Warm: gehaktballetjes in pindasaus, kippendrumsticks, varkenshaas stukjes in roomsaus, gebakken aardappelen, frites en groenten. Een nagerecht ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens deze tweede kerstdag. Mousse, diverse Italiaanse ijssoorten, slagroom. Kortom:  gezelligheid en lekker eten.

Kosten: € 25,50  (driegangen diner en spelletjes). Overige consumpties voor eigen rekening. We werken deze middag en avond weer met een kaartjes systeem, zodat een ieder zijn eigen consumpties na afloop kan afrekenen.

Plaats: Hof van Schoterland, Schoterlandseweg 50, 8454 KG Mildam

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Nieuwjaarsborrel in Gorredijk

We beginnen het nieuwe jaar met de immer gezellige nieuwjaarsborrel. Ieder jaar een grote opkomst. Op een laagdrempelige manier in een speciaal voor ons gereserveerde ruimte ontmoet je oude bekenden en maak je kennis met nieuwe mensen. Er zijn diverse hapjes en de eerste consumptie is voor rekening van de Uitgroep. De mogelijkheid bestaat om na de borrel stampotten te gaan eten. Later volgt hier meer informatie over.

Kosten: Nieuwjaarsborrel gratis, consumpties voor eigen rekening. 

Plaats: De Vrolijke Keizer, Hoofstraat 35, 8401 BV Gorredijk

Aanmelden bij … zie info lid worden.

Friese koffietafel (ontbijt) in Oldeberkoop en winterwandeling

Deze ochtend beginnen we met een ontbijt van Friese streekproducten in het Hofje. De broodmaaltijd bestaat uit, een kroket, bruin, wit- en krentenbrood, crackers, beschuit en suikerbrood, die je kunt belegen met jam, hagelslag, ham, salami, rollade of een lekker stukje kaas. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee, of een glas jus of melk. Na de koffietafel is er nog de mogelijkheid om mee te gaan wandelen.

Kosten: Friese koffietafel € 15,00.

Plaats: Het Hof van Oldeberkoop, Oosterwoldseweg 3, 8421 PA Oldeberkoop.

Aanmelden bij … zie info lid worden.